G-Dans

Project Description

Category
Lesaanbod

G-Dans

Dans is voor iedereen, daar zijn wij van overtuigd. Vanuit onze dansstudio werken we hier dan ook al jaren voor. Er is echter een doelgroep die niet of moeilijk kan meedraaien in de reguliere lessen, namelijk mensen met een lichamelijke, zintuigelijke, mentale en/of verstandelijke beperking. Daarom bieden wij in onze studio ook danslessen voor mensen met een beperking, oftewel G-dans!

Voorop staat dat we een les realiseren waarin deze leerlingen plezier beleven in muziek en dans! Een les waarin ze fysiek worden uitgedaagd door diverse stijlen en worden meegenomen van bijvoorbeeld hiphop moves, naar show, naar ballet of naar een eigen stijl. Maar daarnaast ook een les waarin ze goed worden begeleid en zich gezien én gewaardeerd voelen. Daarom hanteren wij voor deze lessen ook een kleinere groepsgrootte.

In deze les hanteren wij geen vaste stijl zoals modern, hiphop of klassiek ballet. We gaan uit van een creatieve benaderingswijze, waarin we inspelen op de behoeftes van de leerlingen. Onder deskundige leiding hebben de lessen een vaste, herkenbare structuur met een warming-up, ruimte voor technieken, improvisaties, verplaatsingen en dance moves en combinaties. Methodisch en didactisch wordt dit allemaal aangeboden in vormen die bij deze doelgroep passen.

Vanaf 2020 zijn G-dans-lessen een vast onderdeel binnen onze studio. Het is een dansles waarin op toegankelijke en creatieve wijze kan worden gedanst door deze doelgroep, in een groepsvorm waarbij we zorgen dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en iedere leerling veilig en vrij kan dansen. Wij zijn ervan overtuigd dat dans ook voor deze doelgroep waardevol is en nodigen je dus van harte uit om bij ons te komen dansen!

Kledingadvies:
- Gemakkelijk zittende kleding
- Graag schoenen met schone zolen dragen i.v.m. de dansvloer in de studio.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
× Stuur ons een appje