G-Dans

Project Description

Category
Lesaanbod

G-Dans

Dans is voor iedereen, daar zijn wij van overtuigd. Vanuit onze studio werken we hier dan ook al jaren voor. Er is echter een doelgroep die niet of moeilijk kan meedraaien in de reguliere lessen, namelijk gehandicapten. Daarom starten wij met danslessen voor gehandicapten, oftewel G-dans!

Voorop staat dat we een les realiseren waarin deze speciale groep leerlingen plezier beleeft in muziek en dans! Een les waarin ze fysiek worden uitgedaagd door diverse stijlen en worden meegenomen van bijvoorbeeld hiphop moves, naar show, naar ballet of naar een eigen stijl. Maar daarnaast ook een les waarin ze goed worden begeleid en zich gezien én gewaardeerd voelen.

In deze les hanteren wij geen vaste stijl zoals modern, hiphop of klassiek ballet. We gaan uit van een creatieve benaderingswijze, waarin we inspelen op de behoeftes van de leerlingen. Onder deskundige leiding hebben de lessen een vaste, herkenbare structuur met een warming-up, ruimte voor technieken, improvisaties, verplaatsingen en dance moves en combinaties. Methodisch en didactisch zal dit alles worden aangeboden in vormen die bij deze doelgroep passen.

Om bovenstaande mogelijk te maken, hanteren wij voor deze lessen kleine groepen waarbij twee docenten aanwezig zullen zijn. Om deze redenen geldt voor de lessen G-dans dan ook een ander tarief dan voor onze reguliere lessen, waarbij één docent de les draait.

Vanaf 2020 gaan we starten met G-dans-lessen. Een dansles waarin op toegankelijke en creatieve wijze kan worden gedanst door deze doelgroep. Dat doen we in een groepsvorm waarbij we zorgen dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en hij of zij veilig en vrij kan dansen. Wij zijn ervan overtuigd dat dans ook voor deze doelgroep waardevol kan zijn en nodigen deze doelgroep dus van harte uit om bij ons te komen dansen!

Kledingadvies:
- Gemakkelijk zittende kleding
- Graag schoenen met schone zolen dragen i.v.m. de dansvloer in de studio.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide